Posted By John
Australian Spelling Bee

See how many you get right in our version of an Aussie spelling bee. Here are some well known and some not so well known Australian place names.

I was inspired by the classic Aussie song I’ve Been Everywhere Man to create this spelling list. Click on the See Answer button after you’ve made a guess. Come on Mate. Give it a guess before you look.

More Quizzes See also Australian Words and Phrases to learn about our colourful language.

1. Capital of New South Wales

a. Sidney
b. Sydney
c. Sedney

Ans:b

2. Town in south-east New South Wales near the Snowy Mountains

a. Jindabyne
b. Jindibyne
c. Jindybine

Ans:a

3. Capital of Victoria

a. Melbourne
b. Melborne
c. Melburn

Ans:a

4. Located in New South Wales. After the First Fleet’s arrival, the
area was orignally called Garden Island Cove

a. Woolamooloo
b. Wooloomolloo
c. Woolloomooloo

Ans:c

5. Capital of Queensland

a. Brysbane
b. Brissbun
c. Brisbane

Ans:c

6. Seaside city in New South Wales. It is home to Nan Tien Temple,
the largest Buddhist temple in the southern hemisphere.

a. Wollongong
b. Wollengong
c. Woollongong

Ans:a

7. Located in at the foot of Mount Chincogan in New South Wales

a. Mullabimbe
b. Mullumbimby
c. Mullanbinby

Ans:b

8. Capital of South Australia

a. Adelaide
b. Addalay
c. Adalaid

Ans:a

9. Located in Queensland. A song was named for the city about
Gunsynd, a famous race horse.

a. Goondawindi
b. Gondawindy
c. Goondiwindi

Ans:c

10. Located in South Australia, the Pink Roadhouse is a focal point
for this small town

a. Onadetta
b. Oodnadatta
c. Oonedatta

Ans:b