Posted By John
Australian Slang Quiz

How many will you get right? Make your choice before you click on the See Answer button. No peeking. Come on Mate. Give it a guess if you don’t know.

More Quizzes     See also  Australian Words and Phrases to learn about our colourful language.

1. If someone offers you ‘a cuppa’, say yes and you’ll get …

a. a punch in the nose
b. an Australian cake
c. a cup of tea

Ans:c

2. If someone says they are ‘aggro’, what are they?

a. a gardener
b. drunk
c. upset

Ans:c

3. If someone calls you a ‘galah’, what are they saying about you?

a. you are a loud and rude person
b. you are gallant, a real gentleman
c. you are a criminal, headed for the gallows

Ans:a

4. If someone asks you to come over this ‘arvo’, when should you arrive?

a. this morning
b. this weekend
c. this afternoon

Ans:c

5. If someone tells you to give them a ‘ fair suck of the sav ‘,
they want you …

a. to shut up and listen
b. to share the beer
c. to help them pay for something

Ans:a

6. If someone says ” I have the wog”, what are they talking about?

a. they have the frog
b. they are sick with a cold or the flu
c. they have the stupid person with them

Ans:b

7. If someone says let’s ‘crack a tinny’, what are they going to do …

a. open the sun roof on the car
b. open a can of beer
c. race a boat

Ans:b

8. If someone asks you where the dunny is, what are they looking for?

a. the pub
b. the boss
c. the toilet

Ans:c

9. If someone ask you where the dummy is, what are they looking for?

a. the boss
b. the son-in-law
c. the baby’s pacifier

Ans:c

10. If someone says they are ‘ fair dinkum’, they mean …

a. they know how to swim a little
b. they are telling you the truth
c. they were born in Australia

Ans:b